Persoonlijk advies

Wil u vrijblijvend persoonlijk advies om er achter te komen welke behandeling bij u het gewenste resultaat oplevert?

maak een afspraak >

 

Cosmetische behandelingen

Botox

Bepaalde spieren in het gezicht zorgen voor bijvoorbeeld rimpels in het voorhoofd en rond de ogen (kraaienpootjes). Door Botox in zeer kleine hoeveelheden in deze spieren te injecteren verminderen de rimpels die door deze spieren zijn ontstaan. Ook heeft deze behandeling een preventieve werking en zorgt het voor het minder snel ontwikkelen van tekenen van veroudering. Soms is een behandeling met hyaluronzuur als aanvulling nodig op een rimpel naast het ontspannen ook op te vullen.

De effecten treden pas een paar dagen na behandeling op en na ongeveer 2 weken is het effect optimaal. Na 4 tot 6 maanden is het effect afgenomen en kan er opnieuw een behandeling worden uitgevoerd. Op den duur worden deze behandelde spieren zwakker zodat u langer kunt wachten voor een vervolgbehandeling.

 

Filler

Een filler wordt gebruikt om op specifieke gebieden in het gezicht volume terug te brengen.

Naarmate u ouder wordt, gaat de natuurlijke elasticiteit van uw huid verloren en worden de eerste rimpels zichtbaar op het huidopervlak. Langzaam aan worden de rimpels dieper en worden het storende lijntjes, uw gezicht begint er moe uit te zien. Fillers verbeteren de conditie van de huid, vervagen rimpels, vullen lijntjes op en geven de lippen meer volume.

Een filler is een hyaluronzuurgel met een uitzonderlijke elasticiteit, waarmee een heel natuurlijk effect kan worden behaald. Rimpelvulling en een gladder huidoppervlak, met een natuurlijk effect!

Een filler wordt met een dun naaldje onderhuids geïnjecteerd. Het is een veilige behandeling en het resultaat is onmiddellijk zichtbaar. U kunt gelijk weer aan het werk gaan en je sociale activiteiten hervatten. Het geeft namelijk een kleine kans op roodheid en zwelling na de behandeling. Niemand hoeft het dus te weten! Overigens is bij sommige te behandelen gebieden niet uit te sluiten dat u wat blauwe plekjes zal krijgen, dat ligt aan de techniek van behandelen die nodig is voor dat gebied. Wij adviseren u hierin graag.

 

Therapeutische behandelingen

Behandeling tegen overmatig transpireren (hyperhidrosis)

Veel mensen hebben hinder van overmatig transpireren en niet alleen onder de oksels. In het sociale verkeer kan zweten van handen en voeten ook zeer gênant zijn. Met Botox kan dit vervelende probleem simpel en effectief worden opgelost. Een behandeling met Botox reduceert de zweetproductie met ongeveer 90 %. De behandeling heeft alleen effect op de locatie waar de Botox is ingebracht, en heeft geen invloed op de productie elders in het lichaam. Ook blijft de afscheiding van afvalstoffen intact. In het te behandelen gebied worden kleine oppervlakkige injecties gegeven. De meeste patiënten ervaren de injecties niet als pijnlijk en ondergaan de behandeling zonder verdoving.

Na ongeveer tien dagen is het effect van de Botox behandeling al enigszins merkbaar en na twee weken is de zweetproductie maximaal gereduceerd. Dit is het moment om te beoordelen of de Botox behandeling volledig is aangeslagen. Indien dit niet het geval is, kan er een na-correctie worden verricht, waarbij nog een kleine hoeveelheid Botox wordt ingespoten. De werkingsduur van de Botox behandeling verschilt per persoon en is gemiddeld zes tot negen maanden. De Botox behandeling kan daarna probleemloos worden herhaald.

Behandeling tegen migraine / spanningshoofdpijn

Veel mensen hebben last van spanningshoofdpijn of migraine. Hoewel de precieze oorzaken van de meeste hoofdpijnvormen onbekend zijn, zijn er aanwijzingen dat onder andere verhoogde spanningen in bepaalde spieren een rol spelen. Van Botox is aangetoond dat het een effectief middel is ter behandeling van hoofdpijnvormen veroorzaakt door een verhoogde spierspanning. Het werkingsmechanisme is nog steeds onderwerp van verschillende onderzoeken, maar ervaring leert dat ongeveer 70 % van de mensen met migraine- en andere hoofdpijnklachten baat heeft bij het gebruik van Botox. Bij deze mensen ontstaat er een duidelijke verlichting van de klachten.

Door middel van een aantal prikjes met Botox in de spier wordt deze minder sterk gemaakt. Over het algemeen is een behandeling van de fronsspier voldoende om een duidelijke verbetering van de klachten te bewerkstelligen (1 zone). Soms moet het gehele voorhoofd behandeld worden (2 zones). Het effect van de Botoxbehandeling is altijd tijdelijk (4-6 maanden).

 

Behandeling tegen tandenknarsen (bruxisme)

Tandenknarsen kan een aantal nadelige gevolgen hebben voor het gebit:

Een behandeling met Botox zorgt ervoor dat de spierspanning in de kauwspieren wordt verlaagd. Hierdoor zal een vermindering van klachten optreden of zal het tandenknarsen zelfs helemaal stoppen.  

Deze botoxbehandeling heeft geen enkel gevolg voor de gelaatsexpressie.

 

Wilt u dat wij contact met u opnemen voor een persoonlijk adviesgesprek? Klik hier

 

Persoonlijk advies

Wil u vrijblijvend persoonlijk advies om er achter te komen welke behandeling bij u het gewenste resultaat oplevert?

maak een afspraak >